River Plate heeft keepersfout nodig en hoopt op droomfinale tegen Barcelona

Bart Kruyt16 dec 2015, 12:21
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2015, 12:21

De eerste finalist voor het WK voor clubteams is bekend. River Plate speelde woensdag niet sterk en had erg veel moeite met Sanfrecce Hiroshima, maar de kampioen van Zuid-Amerika zette de kampioen van gastland Japan dankzij een keepersfout toch opzij: 0-1. Donderdag speelt Barcelona in de andere halve finale tegen het Chinese Guangzhou Evergrande, de kampioen van Azië.

River Plate zal hopen op een droomfinale tegen Barcelona, maar zal dan wel beter voor de dag moeten komen dan woensdag het geval was. De Argentijnen waren in de eerste helft wel meer in balbezit, maar waren aanvallend onmachtig en wisten geen enkele kans te creëren. Sanfrecce was voor rust de gevaarlijkste ploeg en kreeg drie goede kansen via Yusuke Minagawa, die eerst bijna kon profiteren van een fout van Eder Balanta, vervolgens een teenlengte tekort kwam bij een voorzet vanaf rechts en tot slot Marcelo Barovero stijlvol zag redden bij een schot met effect.

Marcelo Gallardo, de coach van River, kon onmogelijk tevreden zijn over de eerste vijfenveertig minuten en sprak zijn ploeg streng toe voor de tweede helft. Kort na rust kreeg River opeens een enorme kans om op voorsprong te komen, maar Rodrigo Mora raakte de bal niet goed, waardoor het leder over ging. Het bleek geen voorbode te zijn op veel meer, want River bleef hierna worstelen. Sanfrecce Hiroshima deed het aanvallend overigens niet veel beter: de Japanners kregen nog wat kleine mogelijkheden via standaardsituaties, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Een keepersfout zorgde uiteindelijk voor de beslissing. Takuto Hayashi leek een te scherp genomen vrije trap eenvoudig te kunnen klemmen, maar de doelman grabbelde, waarna Lucas Alaro de 0-1 binnen kon koppen. Sanfrecce had nog ongeveer twintig minuten de tijd om de gelijkmaker te forceren, maar River had de controle over de wedstrijd en gaf niets weg. De finale is aankomende zondag; donderdag wordt dus duidelijk of Barcelona of Guangzhou Evergrande de tegenstander van River zal zijn.