River-supporters bedreigden scheidsrechter in rust met de dood

Bart Kruyt28 jun 2011, 07:58
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2011, 07:58

River Plate degradeerde afgelopen zondag voor het eerst in de historie uit de hoogste Argentijnse afdeling en dreigt volgend seizoen ook nog eens te moeten beginnen met minpunten. Sergio Pezzotta, de scheidsrechter bij de beslissende degradatiewedstrijd tussen River en Belgrano, zegt tijdens de rust te zijn bedreigd door enkele supporters van River.

De recordkampioen stond zondag bij rust met 1-0 voor en had nog een doelpunt nodig om degradatie af te wenden. Enkele River-fans besloten de kleedkamer van Pezzotta op te zoeken en de arbiter te melden dat hij een strafschop moest geven aan River. “Wanneer je dat niet doet, kom je het stadion niet uit. Geef ons een penalty of we vermoorden je”, zou er gezegd zijn.

Mogelijk toch onder de indruk van de doodsbedreiging gaf Pezzotta in de tweede helft inderdaad een penalty aan River, maar die werd om zeep geholpen. De wedstrijd eindigde in 1-1 en dat was niet voldoende voor de recordkampioen, die afgleed. Coach Juan José Lopez nam direct afscheid van River en Matias Almeyda is inmiddels aangesteld als vervanger.