voetbalzone

RKC bevestigt toptransfer: ‘Een verlies, maar ook heel groot compliment’

Peter Nusselder27 jun 2013, 13:53
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2013, 13:53
Advertentie

RKC Waalwijk heeft donderdagmiddag bevestigd dat Florian Jozefzoon wordt overgenomen door PSV. De 22-jarige aanvaller speelt de komende drie seizoenen voor de Eindhovenaren, die de optie hebben om de Nederlands jeugdinternational vervolgens voor nog een vierde jaar vast te leggen.

/

Manager technische zaken Janus van Gelder laat namens de Waalwijkse club weten gemengde gevoelens over te houden aan het vertrek van Jozefzoon. “Het vertrek van Florian is sportief gezien voor RKC een verlies, maar mogen we ook beschouwen als een heel groot compliment”, vertelt de beleidsbepaler op de officiële website van zijn werkgever.

Jozefzoon is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, maar wist in Amsterdam geen basisspeler te worden in de hoofdmacht en slaagde daar bij NAC Breda evenmin in. In Waalwijk daarentegen kwam de aanvaller afgelopen seizoen tijdens alle 34 duels in de Eredivisie in actie. “Het ontwikkelen van talent is waar wij als club al jaren bekend om staan”, weet Van Gelder. “Florian is daarvan alweer een heel mooi voorbeeld. Hij is in Waalwijk in één jaar tijd een betere speler geworden en heeft nu de stap gemaakt naar een topclub. Die stap gunnen wij Florian van harte.”

Bezig met laden …