voetbalzone

RKC-directeur Van Mosselveld: ‘Etienne Vaessen werd direct gereanimeerd’

Jeroen van Poppel01 okt 2023, 00:06
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:45
Advertentie

Frank van Mosselveld deelt voorzichtig positief nieuws over Etienne Vaessen. De algemeen directeur van RKC Waalwijk bevestigt voor de camera bij ESPN dat de doelman van zijn club na de botsing met Ajax-spits Brian Brobbey direct werd gereanimeerd. "Gelukkig is hij nu weer bij kennis", aldus Van Mosselveld.

Van Mosselveld bevestigt dat Vaessen naar het ziekenhuis is gebracht. "We zijn enorm geschrokken. Hij was aanspreekbaar, maar hij weet totaal niet meer wat er gebeurd is. Hij reageerde in ieder geval. Het is natuurlijk super heftig. Een groot compliment naar de medici, die direct zijn begonnen met reanimeren, omdat hij niet reageerde en out was."

"Het lijkt in ieder geval niets met zijn hart", aldus Van Mosselveld. "Het gaat vooral om de tik die hij tegen de zijkant van het hoofd kreeg door de knie of voet van Brobbey." Op foto's van het moment lijkt het te gaan om de voet van Brobbey. De spits van Ajax was net te laat bij de bal en kon niet op tijd uitwijken voor Vaessen. "Daardoor ging Etienne volledig out." Dat Vaessen direct gereanimeerd werd, heeft ook te maken met het aangescherpte protocol. Als sporters niet direct reageren, wordt daartoe overgegaan.

"We weten natuurlijk allemaal wat er gebeurd is met Abdelhak Nouri", memoreert Van Mosselveld. "Naar aanleiding daarvan is het protocol aangescherpt. De dokter zei ook tegen mij: 'Op het moment dat je het niet weet, dan ga je automatisch beginnen met reanimeren.' De dokter vertelde mij dat Etienne toen al vrij snel weer bijkwam. Hij is wel een periode helemaal out geweest. Daardoor zat de schrik er bij spelers goed in."

Een goed teken is dat Vaessen al op het veld weer bij kennis was. "Hij werd afgeschermd door onze spelers en de medici. Dat kan ook extra angst geven bij de buitenwereld, omdat je geen idee hebt wat er gebeurt. Maar gelukkig was hij op het veld al bij. Vervolgens is hij in de kleedkamer volledig medisch gecheckt. Daarna is hij door ambulancebroeders meegenomen. Zij volgen het protocol bij hoofdletsel. Ze hebben hem gestabiliseerd en een aantal vragen gesteld. Hij is naar het ziekenhuis om allerlei scans uit te voeren. Laten we hopen dat die positief zijn."

{disclaimer_comments_off}

Bezig met laden …