voetbalzone

RKC krijgt verwacht bericht van PSV en raakt Zoet in zomer kwijt

Bart Kruyt22 mrt 2013, 06:10
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2013, 06:10
Advertentie

Als een verrassing komt het niet, maar Jeroen Zoet zal in de zomer terugkeren naar PSV. De doelman wordt dit seizoen voor het tweede jaar op rij gehuurd door RKC Waalwijk, dat onlangs te horen heeft gekregen dat een nieuwe verhuurperiode definitief is uitgesloten. Dat zegt Joost de Wit, algemeen directeur van RKC, vrijdag in het Algemeen Dagblad.

/

De 22-jarige Zoet werd door PSV verhuurd aan RKC om ervaring op te doen in de Eredivisie en dat plan is geslaagd. De doelman keepte tot dusver zestig competitiewedstrijden op het hoogste Nederlandse niveau en is volgens de technische leiding van PSV klaar voor een terugkeer naar Eindhoven. Daar loopt zijn contract na dit seizoen nog een jaar door.

Momenteel heeft PSV drie keepers bij het eerste elftal zitten, te weten Boy Waterman, Przemyslaw Tyton en Nigel Bertrams. De kans is groot dat Tyton plaats zal maken voor Zoet: de 25-jarige Pool is zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Waterman, die overigens over een aflopend contract beschikt en binnenkort met de leiding zal gaan praten over de toekomst.

Bezig met laden …