voetbalzone

RKC Waalwijk biedt transfervrije Ajacied twee seizoenen onderdak

Erik van Dam23 mei 2012, 22:30
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2012, 22:30
Advertentie

RKC Waalwijk heeft zich volgens het Brabants Dagblad versterkt met Florian Jozefzoon. Hoewel de officiële berichtgeving bij de Waalwijkers nog uitblijft, weet het medium al dat de 21-jarige middenvelder annex aanvaller een contract voor twee seizoenen heeft getekend in het Mandemakers Stadion. Jozefzoon komt transfervrij over van Ajax.

/

De in Frans Guyana geboren Jozefzoon doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam en maakte in augustus 2010 zijn profdebuut onder Martin Jol. Toen de trainer werd vervangen door Frank de Boer nam het zicht op speeltijd voor Jozefzoon af. Afgelopen seizoen stemde Ajax in met een tijdelijk vertrek van de speler naar NAC Breda, in zijn laatste contractjaar.

Eerder deze maand werd bekend dat Jozefzoon een poging deed aan de bak te komen in België, bij Club Brugge. Via een stage van een week zou hij zich mogen bewijzen. In de tussentijd lijkt RKC langs te zijn gekomen. De vorig jaar gepromoveerde Brabanders deden het voortreffelijk in de competitie en sloten die af met het halen van de play-offs om Europees voetbal.

In het nieuwe seizoen moet RKC het zonder enkele belangrijke pionnen doen. Trainer Ruud Brood gaat naar Roda JC Kerkrade en wordt vervangen door Erwin Koeman, terwijl Mitchell Schet zich reeds heeft verbonden aan FC Groningen. Geoffrey Castillion keert terug naar Ajax, Ricky ten Voorde naar NEC en Aaron Meijers verkast richting ADO Den Haag.

Bezig met laden …