voetbalzone

Robben: ‘Als ik het goed begrijp, is het hele land over mij gevallen’

Daniel Cabot Kerkdijk11 nov 2014, 06:10
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2014, 06:10
Advertentie

Arjen Robben is waarschijnlijk nog steeds persona non grata in voetbalminnend Mexico, waar men het duel met het Nederlands elftal op het WK in Brazilië niet is vergeten. Klaas-Jan Huntelaar maakte in de slotminuten de winnende treffer vanaf elf meter, na een valpartij van Robben in het strafschopgebied. Woensdag staan de landen opnieuw tegenover elkaar, in een oefeninterland.

voetbalzone

Robben was maandag in Hotel Huis ter Duin het doelwit van diverse Mexicaanse media. De aanvaller is niet van mening veranderd: het was een duidelijke charge van Rafael Márquez en hij ging niet theatraal naar de grond. “Zoals ik voor rust ook een strafschop verdiende. Ja, toen liet ik me ook een keer vallen, maar dat was niet van invloed op de wedstrijd.”

“Het is moeilijk te accepteren als je op zo’n manier verliest en dan komen er frustraties los, die de objectiviteit niet ten goede komen”, schreef De Telegraaf mee. “Maar ik kan er goed mee leven.” Robben hoorde van de journalisten uit Mexico dat het nog steeds een trauma is voor veel voetbalminnende Mexicanen. “Als ik het goed begrijp, is het hele land over mij gevallen. Dat is me nog niet eerder overkomen, maar ik denk niet dat ik verantwoordelijk ben voor de uitschakeling van Mexico.”

Bezig met laden …