Robben beleeft prachtige rentree; scorende Huntelaar blijft puntloos

Gijs Freriks21 sep 2016, 21:48
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2016, 21:48

Bayern München heeft in de vierde speelronde van de Bundesliga geen fout gemaakt. Der Rekordmeister was woensdagavond met 3-0 te sterk voor subtopper Hertha BSC en Arjen Robben scoorde bij zijn rentree. Klaas-Jan Huntelaar kwam tegelijkertijd tot scoren voor hekkensluiter Schalke 04, maar verloor alsnog van de nieuwe nummer twee FC Köln: 1-3.

/

Bayern München - Hertha BSC 3-0
Bayern kwam in het eerste kwartier niet verder dan een kans voor Thomas Müller, maar daarna nam de ploeg van Carlo Ancelotti afstand van de club uit de hoofdstad. Kort nadat Fabian Lustenberger een kopbal van Javi Martínez van de lijn had gehaald, was het Franck Ribéry die na drie kapbewegingen de verre hoek vond: 1-0. In het vervolg kreeg Bayern nog enkele kansen om de marge te verdubbelen, maar onder anderen Ribéry miste een goede mogelijkheid na een voorzet van Müller. Hertha kwam niet veel verder dan een gevaarlijke vrije trap van Mitchell Weiser.

De laatste keer dat Bayern een wedstrijd verloor waarin men bij rust op voorsprong stond, was 104 duels geleden. Hertha wist dan ook dat men de borst voor het tweede bedrijf kon natmaken, maar het eerste kwartier kwam men in ieder geval goed door. Hierna voerde Bayern echter de score op: Thiago Alcántara vond na 68 minuten het net en Robben scoorde na 72 minuten op karakteristieke wijze. Hij kwam naar binnen en zag zijn van richting veranderde schot vervolgens in het doel ploffen: 3-0. Robben kwam op 5 maart voor het laatst in actie voor de regerend kampioen van Duitsland.

/

Schalke 04 - 1. FC Köln 1-3
De teams van Markus Weinzierl en Peter Stöger waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Na 36 minuten spelen brak Huntelaar de ban: hij ontving een heerlijke pass van Nabil Bentaleb en werkte het leer vervolgens met een stift over doelman Timo Horn. De vreugde was van korte duur: twee minuten later verzorgde Yuya Osako namelijk al de gelijkmaker. In de tweede helft had Schalke volop balbezit, maar dat leidde niet tot grote kansen.

In de 77e minuut trok FC Köln het duel naar zich toe. Na een voorzet van Konstantin Rausch werkte Anthony Modeste de 1-2 binnen. Zes minuten voor het einde verscheen ook nog de 1-3 op het scorebord: na voorbereidend werk van Salih Özcan verzorgde Simon Zoller van dichtbij het slotakkoord. Schalke wacht na vier duels zodoende nog steeds op het eerste punt, terwijl FC Köln met tien punten op een derde stek staat.

/

RB Leipzig - Borussia Mönchengladbach 1-1
Promovendus RB Leipzig won afgelopen weekend met 0-4 op bezoek bij Hamburger SV, maar de ploeg slaagde er woensdag niet in om te winnen van Mönchengladbach. Die Bullen kwamen na zes minuten spelen al op voorsprong nadat Timo Werner de bal met een gelukje terugkreeg en afdrukte. Gladbach kreeg in de eerste helft nog twee flinke kansen op de gelijkmaker, maar Fabian Johnson trof de lat en Marcel Halstenberg miste van dichtbij. Die Fohlen leken daarna lang op een nederlaag af te stevenen. Johnson schoot echter vijf minuten voor het laatste fluitsignaal de gelijkmaker achter Peter Gulacsi.