voetbalzone

Robben bezorgd om ‘Riesentalent’: ‘Er komt erg veel op hem af’

Gijs Freriks14 dec 2014, 10:10
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2014, 10:10
Advertentie

Arjen Robben maakt zich wat zorgen om Martin Ödegaard. De vijftienjarige middenvelder wordt begeerd door vrijwel alle Europese topclubs en trainde al mee bij Liverpool en Bayern München. De Oranje-international, die dus mogelijk samen komt te spelen met de Noors international, hoopt maar dat Ödegaard het hoofd koel kan houden.

voetbalzone

“Ik weet dat hij een Riesentalent is”, zegt Robben in gesprek met het Duitse Sport1. “Maar die jongen is nog maar vijftien jaar. Wat ik ervan hoor en lees, komt er veel op hem af. Het belangrijkste is dat de mensen om hem heen rustig blijven. Hij moet gewoon lekker voetballen, trainen en plezier hebben. Dat is belangrijk voor zijn ontwikkeling.”

Robben vreest dat de druk de Mittelfeld-Juwel, zoals Ödegaard door het medium wordt omschreven, te veel kan worden: “Die is nu al erg hoog, maar hij heeft nog helemaal niets gewonnen. Ik ben benieuwd wat hij de komende jaren laat zien.” De Nederlander reageert ook nog op het compliment dat hij na het duel met FC Augsburg (0-4) van Karl-Heinz Rummenigge kreeg.

De directeur van Bayern noemde Robben de ‘beste veldspeler van de wereld’, maar Robben haalt er zijn schouders over op: “Nou, ik geloof niet dat dat zo is. We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste. We speelden tegen een gedisciplineerd Augsburg, dat een goed seizoen speelt. We moeten nu nog twee wedstrijden spelen en dan is het eindelijk winterstop.”

Bezig met laden …