voetbalzone

Robben blij: ‘We hebben hem nodig, er komen nog zware maanden aan’

Erik van Dam08 feb 2016, 14:36
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2016, 14:36
Advertentie

Franck Ribéry nam maandag deel aan de groepstraining van Bayern München, twee maanden na zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Duitsers. Op 9 december deed de Fransman één helft mee tegen Dinamo Zagreb, maar door een spierblessure in zijn dijbeen stond hij vervolgens weer geruime tijd aan de kant. Arjen Robben is blij dat zijn collega-vleugelspeler er nu weer aan zit te komen.

voetbalzone

Ribéry stond tussen maart en december 2015 al negen maanden aan de kant met een stevige blessure en moest nu dus opnieuw twee maanden passen. Robben hoopt dat de 32-jarige vleugelspeler nu een tijd bij de groep kan blijven. “Het is heel mooi dat Francky er weer bij zit. We hebben hem nodig, er komen nog zware, maar tegelijkertijd ook mooie maanden aan”, aldus de Nederlander.

Bayern speelt woensdagavond in de kwartfinale van de DFB Pokal tegen VfL Bochum, het team van Gertjan Verbeek. “Het wordt een heel intens duel”, verwacht Robben, “we moeten goed oppassen. Je mag ook eigenlijk niet van een Zweitligamannschaft spreken. Bochum zou gewoon mee kunnen doen in de Bundesliga. We zullen heel geconcentreerd moeten voetballen en allemaal het beste geven.”

Bezig met laden …