voetbalzone

Robben doet zijn best: ‘Hoe ik me over een paar uur voel, weet ik niet’

Erik van Dam15 sep 2016, 16:31
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2016, 16:31
Advertentie

Arjen Robben staat alweer een half jaar aan de kant bij Bayern Müchen. Sinds hij begin maart geblesseerd wegviel is er het nodige gebeurd: zijn club werd weer kampioen, coach Josep Guardiola ging weg en de nieuwe trainer Carlo Ancelotti kwam erbij in Zuid-Duitsland. Robben maakte het allemaal vanaf de zijlijn mee, maar hoopt voor de winterstop terug te keren. Deze week trainde hij voor het eerst weer mee met de rest van de groep.

/

“Het ziet er goed uit, maar het verleden heeft me wel geleerd om niet te vroeg te juichen. Maar vooralsnog loopt het goed en ik ben blij dat ik in elk geval weer deel uitmaak van de selectie. Vandaag was de eerste echt goede training voor mij. Hoe ik me over een paar uur voel weet ik niet, maar op dit moment voel ik me goed”, aldus een lachende Robben. “Ik moet vanaf hier echt nog alles opbouwen. Hopelijk blijft het goed gaan.”

Robben speelde op 5 maart zijn laatste competitiewedstrijd voor Bayern en stond daarna de rest van het seizoen 2015/16 aan de kant. In juli ging het opnieuw mis tijdens de voorbereiding en incasseerde de Nederlander een nieuwe spierblessure die hem er zes weken uit zou houden. Inmiddels zijn die zes weken voorbij en is Robben dus weer aan het trainen geslagen. Een datum voor een terugkeer durft hij echter nog niet te noemen.

/

“Het was niet makkelijk toen ik in de zomer opnieuw geblesseerd raakte. Ik heb het nodige meegemaakt, maar het was wel een zware klap. Dan verlies je een beetje de motivatie en de energie om terug te komen. Je moet dan echt alles op een rijtje zetten en dat heb ik gedaan. Daarna hebben we een plan gemaakt en iedereen om me heen hielp me erg goed. Hopelijk blijft het zo goed gaan. Ik hoop voor de winterstop lachend terug te keren.”

Dat het Bayern zonder Robben prima vergaat is enerzijds mooi, maar het doet ook pijn. “Het is fantastisch voor de jongens en het geeft mij meer motivatie om door te zetten. Je wil weer met ze op het veld staan en je bijdrage leveren. We plannen het van dag tot dag. Vandaag was zeer goed en morgen gaan we verder. De wedstrijden volgen elkaar snel op en ik wil graag nog sterker worden”, aldus Robben in gesprek met FC Bayern TV.

Bezig met laden …