voetbalzone

Robben drukt Borussia Dortmund met doelpunt de degradatiezone in

Thijs Post01 nov 2014, 19:22
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2014, 19:22
Advertentie

Op Bayern München na heeft Borussia Dortmund op papier de sterkste selectie in Duitsland, maar het draait dit seizoen nog van geen kant. Zaterdag ging de ploeg van trainer Jürgen Klopp op bezoek bij Bayern München en de (tijdelijk) gevallen grootmacht verloor, door een laat doelpunt van Arjen Robben, met 2-1. Eerder op zaterdag werd Borussia Dortmund op de ranglijst al gepasseerd door een winnend Hamburger SV. Ongelooflijk maar waar: na tien wedstrijden bevindt Borussia Dortmund zich in de degradatiezone.

voetbalzone

Dat Robben momenteel tot de beste spelers ter wereld behoort moge duidelijk zijn. De Duitse topclubs begonnen afwachtend aan de wedstrijd, maar toen Robben voor het eerst in stelling werd gebracht was het direct gevaarlijk. De Nederlander combineerde heerlijk met Philipp Lahm en vuurde de bal, via de vuisten van keeper Roman Weidenfeller, tegen de lat. Borussia Dortmund liet direct daarna zien niet voor de slachtbank naar Zuid-Duitsland te zijn afgereisd. Henrikh Mkhitaryan kreeg veel ruimte en besloot zijn solo door de bal tegen de paal uiteen te laten spatten.

Het was Bayern München inmiddels wel duidelijk dat Borussia Dortmund niet gekomen was om als kanonnenvoer te dienen. Als dat nog niet duidelijk was, zorgde Marco Reus daar wel voor. Na een rappe counter kopte Reus fraai binnen voor de 0-1. Dat uitgerekend Reus het doelpunt maakte was pikant; de voorbije weken was hij de inzet van geruzie tussen de directies van beide clubs. Bayern München doet weinig moeite om de interesse in Reus te ontkennen en daar is men in Dortmund absoluut niet van gediend.

voetbalzone

Na het doelpunt van Reus verhoogde de thuisploeg het tempo, maar het zat het team van trainer Josep Guardiola niet mee. Een fenomenale Robben zette Thomas Müller vrij voor de uitblinkende Weidenfeller, maar Müller stuitte op de sluitpost. Even later slalomde Robben zelf het strafschopgebied in; opnieuw lag de keeper in de weg. Weidenfeller bleek ook na rust de grote plaaggeest van Bayern München. Zo kreeg Robert Lewandowski een haast niet te missen kans tegen zijn ex-club, dit keer hield Weidenfeller de bal tegen met zijn voeten.

Guardiola zette twintig minuten voor tijd een extra troef in: de van een blessure herstelde Franck Ribéry kwam binnen de lijnen voor Mario Götze. Het sorteerde direct effect. Na het voorbereidende werk van Ribéry viel de bal voor de voeten van Lewandowski, die uithaalde met links en zijn ex-werkgever in rouw dompelde. Voor Lewandowski was het een jubileumtreffer: hij heeft nu tegen alle clubs in de Bundesliga gescoord. Ribéry bleek uiteindelijk het kantelpunt in de wedstrijd te zijn. De Fransman werd vlak voor tijd neergelegd in het strafschopgebied, waardoor Robben mocht aanleggen van elf meter. De Nederlander bleef uiterst koel.

Bezig met laden …