voetbalzone

‘Robben en Ribéry hadden geen plezier onder Guardiola’

Yanick Vos13 sep 2016, 13:29
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2016, 13:29
Advertentie
/

Lothar Matthäus denkt dat Arjen Robben en Franck Ribéry blij zijn dat Josep Guardiola weg is bij Bayern München. Volgens de oud-international van Duitsland boterde het niet tussen de buitenspelers en Guardiola, omdat de twee aanvallers niet vrij waren in het maken van acties.

Guardiola werkte sinds medio 2013 tot en met het afgelopen seizoen bij Bayern. In die jaren was de hand van de 46-jarige trainer zichtbaar in het spel van de club uit Beieren. Matthäus is van mening dat het spel van Guardiola niet het favoriete spel was van Ribéry en Robben. “Er waren wat problemen met Robben en Ribéry vorig seizoen. Ze hadden geen plezier onder Guardiola”, schrijft de oud-voetballer in zijn column voor the Sun. "Guardiola heeft het altijd over het behouden van balbezit, dat wil hij ten koste van alles. Onder Ancelotti zijn spelers als Franck Ribéry en Arjen Robben nu vrij om een tegenstander uit te spelen, terwijl het bij Guardiola om balbezit draaide."

Matthäus denkt dat de twee buitenspelers meer plezier uit het voetbal halen onder de huidige trainer. “Carlo Ancelotti is een trainer die de spelers helpt omdat hij dichter bij hen staat dan Guardiola. Pep houdt liever wat afstand. Hij wil geen vrienden zijn met de spelers.”

Bezig met laden …