voetbalzone

Robben erkent ‘egoïsme’: ‘Je hoeft zijn beslissingen niet te accepteren’

Dominic Mostert02 sep 2018, 16:40
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2018, 16:40
Advertentie

Arjen Robben maakte zaterdag niet de negentig minuten vol in de uitwedstrijd van Bayern München tegen VfB Stuttgart. De aanvaller had, in tegenstelling tot de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, wel een basisplek, maar werd dertien minuten voor tijd gewisseld voor James Rodríguez. Robben steekt zijn teleurstelling daarover niet onder stoelen of banken.

De buitenspeler beseft dat Bayern over veel spelers beschikt die aanspraak maken op speeltijd. "Er wordt bij ons veel over gesproken. We hadden vandaag achttien spelers mee, maar ook thuis zaten nog twee à drie spelers die in aanmerking komen om te spelen", erkent Robben in gesprek met Focus. "Ik vind dat ze ook moeten spelen. Die instelling hebben we nodig. Uiteindelijk krijg je altijd met teleurstellingen te maken."

"Ik heb het al vaker gezegd: je hoeft de beslissingen van de trainer niet te accepteren. Je kunt het ermee oneens zijn, maar je moet ze wel respecteren. Dat is niet makkelijk", vervolgt de Bedumer. "Tussen mij en de trainer is alles goed. Als speler denk je alleen aan jezelf: het voetbal is een egoïstische wereld. Maar de trainer moet aan het hele team denken. Daar moeten wij gewoon mee omgaan." Het Bayern van Niko Kovac heeft na twee duels nog geen fout gemaakt in de Bundesliga.

Bezig met laden …