voetbalzone

Robben geniet met volle teugen: ‘Hebben City helemaal kapot gespeeld’

Daniel Cabot Kerkdijk03 okt 2013, 00:00
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2013, 00:00
Advertentie

Bayern München heeft woensdag in de Champions League een overtuigende zege geboekt op Manchester City. In het Etihad Stadium zegevierde de ploeg van trainer Josep Guardiola met 1-3. Arjen Robben maakte het derde doelpunt van de titelverdediger, Franck Ribéry en Thomas Müller hadden daarvoor al gescoord. Álvaro Negredo deed in de slotfase nog wat terug namens de Engelse ploeg.

/

“Er zaten af en toe fantastische aanvallen tussen. We hebben fantastisch positiespel laten zien en City helemaal kapot gespeeld”, zei Robben tegen de NOS. Scheidsrechter Björn Kuipers stuurde vlak voor tijd Jérôme Boateng van Bayern met rood uit het veld. Met de volle score van zes punten uit twee wedstrijden gaat Bayern München aan kop in Groep D. Manchester City heeft drie punten, net als CSKA Moskou dat met 3-2 won van Viktoria Plzen.

Toch had Robben ook nog een punt van kritiek. “Eigenlijk moet je genieten van zo'n avond. Maar als je dan toch kritisch moet zijn: ze waren al dood en begraven, maar toch hielpen we ze weer overeind. Dan is het lullig voor Boateng dat hij fouten van anderen moet corrigeren en daar rood voor krijgt. Dat geeft nog een bittere nasmaak.”

Bezig met laden …