voetbalzone

Robben helpt Bayern met doelpunt en assist aan zege op Zürich

Bart Kruyt17 aug 2011, 22:35
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2011, 22:35
Advertentie

Wegens een rugblessure was Arjen Robben een twijfelgeval voor de Champions League-ontmoeting met FC Zürich, maar de aanvaller van Bayern München raakte net op tijd fit om te kunnen spelen. Dat was maar goed ook, want in de Allianz Arena had Bayern de hulp van haar sterspeler absoluut nodig. Robben leverde een assist en maakte een doelpunt, waardoor der Rekordmeister een goede uitgangspositie heeft om de groepsfase te bereiken: 2-0.

/

De overwinning had veel ruimer kunnen uitvallen, maar het ontbrak aan scherpte bij Bayern tegen een erg matig Zürich. De eerste kans was weliswaar voor de Zwitsers, met een kopbal net over het doel van Manuel Neuer, maar daarna nam Bayern de regie over de wedstrijd. De ploeg ging op jacht naar de openingstreffer en vond die al snel, toen Robben doorbrak en de bal voortrok op Bastian Schweinsteiger. Onderweg werd het leder nog getoucheerd, maar dit kon een rake kopbal van de Bayern-middenvelder niet voorkomen. Philipp Lahm kreeg kort hierna een grote kans om de marge te verdubbelen, maar zijn inzet werd op de paal gebokst.

Bayern leek een eenvoudige avond tegemoet te gaan tegen een veel zwakker Zürich, dat zich vooral tot verdedigen moest beperken. Naarmate de eerste helft vorderde werd Bayern echter steeds slordiger en dat kwam de kwaliteit van de wedstrijd niet ten goede. Mario Gómez kreeg nog wel een mogelijkheid maar was niet scherp, voordat Zürich twee speldenprikjes uit kon delen. De gelijkmaker viel niet, maar de supporters in de Allianz Arena konden onmogelijk tevreden zijn en lieten dat bij het rustsignaal ook merken met duidelijk hoorbare fluitconcerten.

In de tweede helft kwam Thomas Müller in de ploeg en zocht Bayern verder. Op aangeven van Franck Ribéry kreeg Gómez direct een enorme kans, maar het was niet de avond van de spits en hij schoot onbeheerst over. Lahm mikte even later op de prima keepende Johnny Leoni, voordat Ribéry een vrije trap op de paal mikte. Met de minimale marge bleef het duel spannend, maar Robben schoot Bayern ruim twintig minuten voor tijd dan toch op 2-0. De Nederlander trok vanaf de rechterkant naar binnen en krulde de bal fraai in de bovenhoek. Robben had even later ook de derde Bayern-goal kunnen maken, ware het niet dat Gómez te zelfzuchtig was.

Bezig met laden …