Robben helpt Bayern over dode punt heen tegen stug Hannover 96

Bart Kruyt14 sep 2013, 17:23
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2013, 17:23

Na de komst van Josep Guardiola werd er getwijfeld of er wel een toekomst zou zijn voor Arjen Robben bij Bayern München. De aanvaller zou niet in de plannen van de opvolger van Jupp Heynckes voorkomen, maar bleef gewoon in Zuid-Duitsland en Guardiola doet veelvuldig een beroep op de Nederlander. Zaterdagmiddag bewees Robben weer eens zijn waarde voor Bayern: de aanvaller was betrokken bij allebei de doelpunten tegen Hannover 96 (2-0). Bayern heeft nu een punt meer dan Borussia Dortmund, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Bayer Leverkusen klopte VfL Wolfsburg en blijft der Rekordmeister volgen, terwijl Schalke 04 won bij FSV Mainz 05.

/

Bayern München - Hannover 96 2-0
Robben begon in de basis bij Bayern München, dat goed startte aan de thuiswedstrijd tegen Hannover 96. De landskampioen had in de openingsfase zoals gebruikelijk veel balbezit en de eerste kans was in de zevende minuut voor Thomas Müller, die werd gevonden door Robben, Ron-Robert Zieler omspeelde, maar niet meer kon scoren uit een lastige hoek. Hannover kwam na deze vroege kans beter in de wedstrijd en de beste kansen uit de eerste helft waren uiteindelijk voor de bezoekers. Didier Ya Konan kwam vijf minuten voor rust het dichtst bij de openingstreffer: de aanvaller kreeg op de rand van het strafschopgebied teveel ruimte en liet Manuel Neuer kansloos, maar zag zijn schot via de binnenkant van de paal terug het veld in komen. Bayern kwam zodoende met de schrik vrij.

De supporters waren ontevreden, maar Guardiola besloot om niet te wisselen voor de tweede helft. Hij gaf het vertrouwen aan de spelers waarmee hij was begonnen en dat werd niet beschaamd, want zes minuten na rust opende Mario Mandzukic de score. Robben brak door en vond Toni Kroos, die op zijn beurt Mandzukic bereikte: 1-0. Hannover moest dus in de achtervolging en kreeg ook nog wel een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Bayern kwam even later op 2-0. Een schot van Robben werd gepakt door Zieler, maar hij kon de bal niet klemmen, waardoor Franck Ribéry de rebound binnen kon tikken. David Alaba kwam met een fraai afstandsschot nog in de buurt van de derde treffer van de middag, maar Zieler voorkwam een goal. De zege van Bayern kwam echter niet meer in gevaar.

/

FSV Mainz 05 - Schalke 04 0-1
Kevin-Prince Boateng bezorgde Schalke 04 de overwinning in de Coface Arena. Na balverlies van de thuisploeg plaatste de middenvelder de bal via de paal tegen de touwen: 0-1. Toen waren er 35 minuten gespeeld en hiervoor werden de toeschouwers nauwelijks verwend. FSV Mainz 05 werd nooit serieus gevaarlijk, alhoewel van Eric Choupo-Moting wel enige dreiging uitging. In de tweede helft zakte het tempo en hadden die Nullfünfer meer de bal, maar het ontbrak hen aan creativiteit. Schalke vond een minimale marge genoeg en Boateng kreeg acht minuten voor tijd een applauswissel; hij werd vervangen door Leon Goretzka. Bij die Königsblauen deed Klaas-Jan Huntelaar vanwege een blessure niet mee. Schalke speelt woensdag tegen Steaua Boekarest.

/

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 3-1
Bas Dost is wegens een blessure nog altijd niet inzetbaar voor VfL Wolfsburg en ontbrak dus ook in de uitwedstrijd bij Bayer Leverkusen. De werkgever van de Nederlandse aanvaller kwam na ruim twintig minuten spelen op achterstand: Bayer kwam er met een tegenaanval snel uit en via Simon Rolfes kwam de bal bij Sidney Sam, die de 1-0 binnenschoot. Die voorsprong was verdiend, maar Wolfsburg knokte zich terug en kwam nog voor rust op gelijke hoogte via Ivica Olic, die bij een voorzet vanaf links scherper reageerde dan Emir Spahic. Luiz Gustavo zette Wolfsburg zelfs bijna op voorsprong, maar in de tweede helft was Bayer weer de gevaarlijkste ploeg. Dat resulteerde in de 2-1 van Stefan Kiessling en de spits maakte in de slotfase van de wedstrijd ook de beslissende 3-1.

/

Werder Bremen - Eintracht Frankfurt 0-3
Eljero Elia zocht bij rust met zijn medespelers onder een striemend fluitconcert de kleedkamer op. Het bezoekende Eintracht Frankfurt was duidelijk beter en leidde na 45 minuten met 0-2 tegen tien spelers van Werder Bremen. Vaclav Kadlec nam middels een intikker en kopbal de productie voor zijn rekening en Franco Di Santo werd na een Kung-Fu Kick met rood van het veld gestuurd. Robin Dutt paste een dubbele wissel toe en na een uur hadden die Grünen terug kunnen komen, maar Aaron Hunt zag zijn strafschop worden gekeerd door Kevin Trapp. Een klein kwartier voor tijd bepaalde Sebastian Prödl de eindstand op 0-3, door de bal in zijn eigen doel te werken. Bremen en Frankfurt hebben nu allebei zes punten.

FC Augsburg - SC Freiburg 2-1
Met aanvoerder en Oranje-international Paul Verhaegh in de basis was er weinig spektakel te zien in de eerste helft. SC Freiburg hield tegen, schuwde de duels niet en beide partijen kwamen niet tot één uitgespeelde aanval. In de eerste minuut in de tweede helft was het wel direct raak. Invaller Admir Mehmedi kapte Ragner Klaven uit en schoot binnen: 0-1. Na een uur kwam FC Augsburg op gelijke hoogte in Beieren, toen Halil Altintop een voorzet bij de tweede paal binnenwerkte. In de slotseconde stuurde Thomas Werner het bezoek uit Baden-Württemberg alsnog puntloos naar huis. Freiburg heeft nu twee punten en staat in de degradatiezone, Augsburg heeft er negen.