voetbalzone

Robben: ‘Het is een superwedstrijd, maar het is nog geen Clásico’

Thijs Post22 nov 2013, 09:52
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2013, 09:52
Advertentie
/

Het zijn de afgelopen jaren de belangrijkste wedstrijden van de Bundesliga: de ontmoetingen tussen Borussia Dortmund en Bayern München. Zaterdag nemen de kemphanen het weer tegen elkaar op en in de Duitse media wordt de vergelijking gemaakt met El Clásico, de krachtmeting in Spanje tussen Barcelona en Real Madrid. Volgens Arjen Robben is de Spaanse topwedstrijd echter nog van een andere orde.

“De strijd tussen Barcelona en Real Madrid gaat twintig tot dertig jaar terug”, doelt Robben in gesprek met de Duitse media op El Clásico. “Hier hebben we pas drie of vier jaar een verbeten strijd. Ik weet niet of je dan van een klassieker mag spreken, maar het is uiteraard wel een superwedstrijd. Ook in Europees opzicht.”

“Een zeer bijzondere wedstrijd”, valt ploeggenoot Thomas Müller bij. “Er spelen twee Europese topploegen tegen elkaar, in het stadion heerst een prachtige sfeer en er wordt niets cadeau gedaan. Aan de andere kant is het ook maar een voetbalwedstrijd, hierna gaat het leven gewoon verder.”

Bezig met laden …