voetbalzone

Robben: 'Ik ben geen domme jongen en ik vergeet dingen niet snel'

Matthijs van Laar18 jul 2012, 16:19
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2012, 16:19
Advertentie
/

Wanneer Arjen Robben in het verleden fit was, kon hij ervan opaan dat hij speelde bij Bayern München. Dat gaat met ingang van komend seizoen mogelijk veranderen. De Zuid-Duitse club versterkte zich namelijk met het Zwitserse talent Xherdan Shaqiri en die heeft grootse plannen. “Natuurlijk is Arjen een concurrent voor mij, maar ik wil graag op die positie aan de rechterkant spelen”, vertelt hij in BILD.

Een rol als reserve ziet de twintigjarige international niet zitten. “Als ik naar mijn kunnen presteer, dan zal ik spelen. Daar ben ik heilig van overtuigd.” Robben zelf ligt niet echt wakker van die woorden; hij richt zich op zijn eigen prestaties en heeft zich met Bayern ten doel gesteld om het beter te doen dan vorig seizoen. De club eindigde achter Borussia Dortmund als tweede in de Bundesliga en verloor de finale van de Champions League.

“De verwachtingen zijn hoog en ik zal alles geven om het kampioenschap terug naar München te halen”, zei de Bedummer woensdag. Dinsdag won hij met Bayern met 11-0 van een regioteam uit het Italiaanse Trentino, waar de ploeg zich momenteel voorbereidt op het nieuwe seizoen. Robben scoorde zelf drie keer en zegt gemotiveerd te zijn. “Ik ben geen domme jongen en ik vergeet dingen niet snel”, zei hij, refererend aan het uitgefloten worden door zijn eigen fans. “Maar ik ben blij dat ik weer op nul kan beginnen en ik weer plezier kan hebben. Dan komt alles vanzelf.”

Bezig met laden …