voetbalzone

Robben: ‘Ik zei eerder al dat we nog veel werk te doen hebben’

Erik van Dam18 nov 2013, 09:36
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2013, 09:36
Advertentie

Nederland liet zich zaterdag enigszins de kaas van het brood eten. Oranje kwam in de Cristal Arena in Genk met 2-0 voor tegen Japan, maar de Aziaten kwamen toch nog terug tot 2-2. Nederland speelt dinsdag tegen Colombia en hoopt dan wél te winnen. Arjen Robben zegt dat het tegen de Colombianen in elk geval een stuk beter zal moeten, dan zaterdag tegen Japan het geval was.

/

In gesprek met Metro zegt Robben maandag dat Japan zaterdag steeds ‘een mannetje over had’ ten opzichte van Nederland. Oranje kwam onder druk en Robben ziet de ontmoeting met Japan als een waarschuwing. “Het maakt duidelijk dat we nog veel stappen moeten zetten. De tweede helft was niet leuk om mee te maken, die voelt aan als een dikke nederlaag. Japan was de baas, ze hadden de controle. Dat mag niet gebeuren.”

Colombia staat momenteel knap vierde op de FIFA-wereldranglijst en treedt Oranje dinsdag in Amsterdam tegemoet. Verwacht wordt dat de Zuid-Amerikanen het beter zullen doen dan Japan, dus mag Oranje de borst natmaken. “Ik heb in een eerder stadium al gezegd dat we nog veel werk te doen hebben”, legt Robben uit. Hij benadrukt dat Nederland begonnen is met een jonge, nieuwe groep. Ongeacht de eenvoudige plaatsing voor het WK heeft die groep volgens de aanvaller nog veel te leren.

Bezig met laden …