‘Robben is een clown, Proença een zakkenroller met een gruwelijke fout’

Erik van Dam30 jun 2014, 11:38
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2014, 11:38

In Mexico overheerst the day after een kater na de uitschakeling op het WK 2014. Het nationale team was enorm dicht bij een plek in de kwartfinales, want tot vlak voor tijd stond men knap met 0-1 voor tegen Nederland. Wesley Sneijder ramde echter de 1-1 binnen en een paar minuten later verdiende Arjen Robben een strafschop, die door Klaas-Jan Huntelaar werd binnen geschoten. Mexico weent nu bittere tranen en is ook boos.

De NOS pakte de Mexicaanse kranten erbij. La Prensa, de grootste krant van het land die door een kwart miljoen mensen gelezen wordt, kopt Hij was van ons! over de wedstrijd. “Mexico stond met één been in de kwartfinales door een goal van Gio, maar in de laatste vijf minuten ging het mis”, sombert het dagblad. El Diario de Chihuahua duikt in het verleden en trekt maar één conclusie: er rust een vloek op het nationale team.

Het was zondag immers al de zesde keer op rij dat Mexico er in de achtste finales uitvloog op het WK. Dat kan geen toeval meer zijn, volgens de krant. El Occidental uit Guadalajara is erg boos over de manier waarop Pedro Proença floot in Fortaleza en de manier waarop Oranje zich gedroeg. De scheidsrechter wordt een zakkenroller genoemd. “We domineerden 85 minuten, maar werden slachtoffer van een gruwelijke fout van de scheidsrechter, die een onterechte penalty gaf”, baalt de krant.

Robben wordt afgeschilderd als een clown, die te makkelijk de arbitrage om te tuin wist te leiden. Keeper Guillermo Ochoa deed ontzettend zijn best, stipt men aan, maar zijn heroïsche optreden werd niet beloond. “Het was leuk om te dromen, het was leuk om er steeds meer in te gaan geloven, maar het waren uiteindelijk illusies. We waren dichter dan ooit bij een stuk geschiedschrijving”, aldus El Occidental.