Robben koopt niets voor doelpunt: ‘Dit mag ons echt niet gebeuren’

Erik van Dam03 mrt 2016, 09:45
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2016, 09:45
/

Bayern München had gaandeweg dit seizoen een straatlengte voorsprong op de ‘concurrenten’ in de Bundesliga, maar inmiddels staat men nog ‘maar’ vijf punten los van Borussia Dortmund. Nadat er een maand geleden werd gelijkgespeeld tegen Bayer Leverkusen (0-0) verloor der Rekordmeister woensdagavond thuis verrassend van FSV Mainz 05. Het werd 1-2 in de Allianz Arena.

De bezoekers namen halverwege de eerste helft een voorsprong en Arjen Robben wist die nog ongedaan te maken, maar vijf minuten voor tijd pakte FSV Mainz 05 toch de zege. Dat irriteerde Robben flink, gaf hij na afloop toe. “Het is steeds hetzelfde liedje. We moeten er gewoon voor zorgen dat we zulke counters niet toestaan”, moppert de Nederlandse vedette in gesprek met het Duitse Kicker.

“Dit mag ons echt niet gebeuren, we moeten rigoureuzer te werk gaan”, stelt Robben voor. Het verlies tegen FSV Mainz 05 was de eerste thuisnederlaag van Bayern in dit seizoen. De laatste keer dat het gebeurde was op 9 mei vorig jaar, toen FC Augsburg ervandoor ging met een 0-1 overwinning. Met nog tien speelronden voor de boeg heeft Bayern nu 62 punten en Borussia Dortmund volgt met 57. Zaterdag staan de twee tegenover elkaar in Dortmund.