voetbalzone

Robben moet vrezen: 'Het zou nergens op slaan om hem te passeren'

Bart Kruyt28 jan 2016, 16:50
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2016, 16:50
Advertentie

Arjen Robben is weer fit en ook Franck Ribéry komt eraan, maar toch moet Kingsley Coman zijn basisplaats bij Bayern München behouden. Dat is althans de mening van Giovane Elber, die bijzonder onder de indruk is geraakt van de huurling van Juventus. “Deze jongen is echt ongelooflijk goed”, laat Elber, oud-spits van der Rekordmeister, optekenen in gesprek met Goal.

voetbalzone

Bayern huurt Coman tot de zomer van 2017 van Juve en heeft een optie tot koop die voor 21 miljoen euro gelicht kan worden. Er bestaat volgens Elber geen twijfel over dat Bayern gebruik zal gaan maken van deze optie: “Het is werkelijk fantastisch wat hij al op negentienjarige leeftijd heeft laten zien”, zegt de Braziliaan.

“Toen hij naar Bayern kwam, dacht ik dat hij een speler was die op de bank zou gaan zitten en zou kunnen meedoen als er iemand geblesseerd raakte”, geeft Elber toe. “Maar hij liet al vanaf het begin zijn kwaliteiten zien en heeft heel goede wedstrijden gespeeld. Voor een coach is het ontzettend moeilijk om zo’n jongen op de bank neer te zetten, en het zou ook nergens op slaan.” Zomeraankoop Douglas Costa lijkt wel zeker te zijn van een basisplaats bij Bayern; Robben, Ribéry en Coman moeten strijden om de andere plek op de flank.

Bezig met laden …