voetbalzone

Robben onder de indruk van aankopen: ‘Die jongen is pas negentien jaar’

Erik van Dam26 okt 2015, 12:33
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2015, 12:33
Advertentie

Bayern München werd de voorbije drie jaar kampioen van Duitsland en staat ook nu weer fier bovenaan. In de zomer arriveerden diverse nieuwe namen, waarbij Arturo Vidal, Douglas Costa en Kingsley Coman de belangrijksten waren. Alle drie profileren zij zich goed, zegt Arjen Robben. Hij maakte zaterdag zijn comeback bij Bayern.

voetbalzone

Robben stond bijna twee maanden geblesseerd aan de kant, maar hij werd eigenlijk niet echt gemist. Bayern bleef zonder enig puntverlies in de Duitse competitie en imponeerde in de -op papier- grote wedstrijden tegen VfL Wolfsburg en Borussia Dortmund: beide teams kregen met 5-1 klop van de kampioen. Robert Lewandowski scoorde liefst zeven keer in die duels, maar er waren meer belangrijke blikvangers de laatste tijd.

“Het is leuk om te zien hoe goed Douglas Costa het doet”, zegt Robben maandag in De Telegraaf. “En wat denk je van Kingsley Coman? Die jongen is pas 19 jaar. Het kan weer een mooi seizoen worden”, aldus de ervaren aanvaller. Zelf brak hij de score open tegen 1.FC Köln en dat voelde goed na zijn lange absentie.

De 1-0 in de Allianz Arena voelde als een beloning voor zijn harde werken richting de comeback, legt Robben uit. “Veroordeeld zijn tot toekijken is het zwaarste wat er is voor een voetballer. Je moet proberen al je positieve energie in je herstel te steken. Ik gaf alles en werkte zeer hard”, aldus de Nederlandse vedette. Hij zegt iedereen die hem gesteund heeft dankbaar te zijn.

Bezig met laden …