voetbalzone

Robben: 'Revanche? Nee, dat kan niet meer, daar is het nu te laat voor'

Matthijs van Laar26 aug 2013, 13:02
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2013, 13:02
Advertentie

Arjen Robben groeide vorig jaar van grote schlemiel uit tot held van het Bayern-publiek. Zijn gemiste strafschop in de Champions League-finale tegen Chelsea werd hem lang nagedragen en verleidde zijn eigen fans zelfs om hem uit te fluiten tijdens het oefenduel tussen Nederland en Bayern München. Met de winnende treffer tegen Borussia Dortmund in de eindstrijd van het kampioenenbal van vorig jaar, is hij echter weer definitief in de armen gesloten.

/

Voorzichtig denkt Robben er zelfs weer over om zelf strafschoppen op te eisen, nadat hij die taak een jaar lang aan anderen liet. Afgelopen zaterdag miste David Alaba echter en speelde de vraag opnieuw op. “Ik ben er altijd klaar voor”, zegt de Oranje-international in gesprek met TZ. “Zo gaat dat in het voetbal. Een strafschop kan raak of mis gaan. Het is echter zaak om zo’n bal zelfverzekerd en met overtuiging in te schieten.”

Afgelopen zaterdag besliste Robben het duel met streekgenoot Nürnberg, door na een fraaie solo de 2-0 binnen te werken. “Natuurlijk ben ik daar gelukkig mee, maar het is nog belangrijker dat ik weer helemaal fit en gezond ben”, zegt hij, ten slotte vooruitlopend op de confrontatie met Chelsea om de Europese Supercup. “Revanche voor die verloren finale? Nee, dat kan niet meer. Daar is het nu te laat voor."

Bezig met laden …