voetbalzone

Robben tipte Hiddink niet: 'Dat hoeft ook niet en dat wil ik ook niet'

Bart Kruyt11 mrt 2015, 06:00
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2015, 06:00
Advertentie

Guus Hiddink maakt deze woensdag zijn voorselectie bekend voor de aankomende interlands van het Nederlands elftal, tegen Turkije (EK-kwalificatie) en Spanje (vriendschappelijk). De bondscoach lijkt in ieder geval niet om Bas Dost heen te kunnen: de spits van VfL Wolfsburg is in de vorm van zijn leven en scoorde in dit kalenderjaar al dertien keer. Door de laatste weken staat Dost nu derde op de topscorerslijst in de Bundesliga, een plekje achter Arjen Robben van Bayern München.

voetbalzone

Spelen de twee smaakmakers van de Duitse velden binnenkort ook samen bij het Nederlands elftal? Robben weet het niet: "Ik heb daarover geen contact met de bondscoach", benadrukt hij in Voetbal International. "Dat hoeft ook niet en dat wil ik ook niet. De bondscoach en zijn staf zien de internationals en de Nederlandse spelers in de Eredivisie en het buitenland aan het werk, zij kunnen gerust zelf keuzes maken."

Robben geeft aan dat Oranje met Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar nóg twee topspitsen heeft. "Maar Bas zit er lekker in. Ik gun het hem, vind het leuk voor hem dat hij zoveel scoort en waardering krijgt", zegt Robben. "Bas is een relaxte, normale en beschaafde jongen. Het verbaast mij niet dat hij het zo goed doet. Ik denk dat Guus Hiddink hem vast wel in de gaten houdt."

Bezig met laden …