voetbalzone

Robben: ‘We zijn hier met Oranje samen op een missie’

Peter Nusselder02 jul 2014, 12:18
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2014, 12:18
Advertentie

Arjen Robben stond vier jaar geleden met het Nederlands elftal in de finale van het WK en was toen uitermate dicht bij de eerste wereldtitel ooit voor Oranje. De aanvaller van Bayern München greep in 2010 naast de hoofdprijs, maar hoopt dat het Nederland dit jaar wél gaat lukken in Brazilië.

voetbalzone

Robben kreeg tijdens de eindstrijd in Zuid-Afrika dé kans om zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te schieten, maar tegen Spanje stuitte hij op de teen van keeper Iker Casillas. Momenteel is de vleugelspits de man in vorm, maar Robben ziet het niet als zijn persoonlijke missie om Oranje aan de titel te helpen. “Het is meer zo dat we hier samen op een missie zijn”, vertelt de reserve-aanvoerder op de officiële website van de FIFA.

“En als je op een WK actief bent, doe je dat niet om van het mooie weer en van het strand in Rio de Janeiro te genieten. Je bent hier om wedstrijden te winnen en zo ver mogelijk te komen. Ik geloof dat de verwachtingen voor het toernooi niet erg hooggespannen waren, dus we kunnen erg trots zijn op waar we nu staan”, zegt Robben, nadat Mexico afgelopen zondag werd verslagen in de achtste finale. Zaterdag kan in Salvador een plaats in de halve finale (tegen Argentinië of België) worden veroverd ten koste van Costa Rica.

Bezig met laden …