voetbalzone

Robben: 'Wij zijn niet in staat om tiki-taka, mooi voetbal te laten zien'

Matthijs van Laar10 jun 2014, 17:05
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2014, 17:05
Advertentie

Nog zo'n 72 uur en dan begint voor Oranje het WK in Brazilië. Eerste tegenstander is wereldkampioen Spanje, dat vier jaar geleden ook de laatste opponent was tijdens het eindtoernooi. OnsOranje blikt met Arjen Robben en Jasper Cillessen vooruit op de pikante ontmoeting in de Arena Fonte Nova van Salvador. "Wij zijn niet in staat om tiki taka, mooi voetbal te laten zien", klinkt het vol realisme.

voetbalzone

Robben kiest dan ook voor de counter als favoriete speelwijze, zeker in het treffen met de oppermachtige Spanjaarden. "En uiteindelijk gaat het om het resultaat", weet de sterspeler van het Nederlands elftal. "De counter is een erg gevaarlijk wapen, dat we zeker moeten gaan gebruiken." Ook Cillessen is van mening dat de door Louis van Gaal gekozen strijdwijze de beste manier is om het toernooi te beginnen.

Beide spelers beschouwen Spanje overigens niet als passé. Zij zien het elftal van Vicente del Bosque ook dit jaar weer als titelkandidaat. "Er komt natuurlijk een moment dat het klaar is, dat ze geen prijzen meer winnen. Dat zou nu kunnen zijn, maar drie toernooien achter elkaar winnen is wel iets gigantisch", weet Robben, die ook nog even wordt herinnerd aan de 'de teen' van Iker Casillas in de WK-finale van vier jaar terug. Een moment dat ook Cillessen nog niet is vergeten: "Ik heb hem (Casillas, red.) op dat moment wel aardig vervloekt", geeft de Ajax-goalie toe.

Bezig met laden …