voetbalzone

Robben wint twintigste hoofdprijs in carrière: ‘Deze mag er ook zijn hoor’

Daniel Cabot Kerkdijk18 mei 2014, 01:00
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2014, 01:00
Advertentie

Arjen Robben was zaterdagavond wederom belangrijk voor Bayern München. De aanvaller nam in de 107e minuut van de verlenging van de finale van de DFB Pokal tegen Borussia Dortmund de openingsgoal voor zijn rekening. In de ultieme slotfase zorgde Thomas Müller voor de 0-2 en was de dubbel van der Rekordmeister een feit.

voetbalzone

Het betekende voor Robben alweer de twintigste hoofdprijs in zijn loopbaan: de helft sleepte hij als speler van Bayern in de wacht. “Mijn winnende treffer vorig jaar in de Champions League betekent wel iets meer, maar deze mag er ook zijn hoor”, knipoogde de aanvaller, die dit seizoen in zeventien (inter)nationale bekerduels goed was voor tien treffers en acht assists. “De Duitse beker blijft tenslotte een grote prijs en die wil ik winnen. Ik maak ook een groot compliment aan het team.”

Robben, de eerste voetballer ooit die in drie Duitse bekerfinales trefzeker is, erkende wel dat Bayern de laatste weken een wat uitgebluste indruk maakte. Men is al sinds eind maart kampioen. “Dat was niet goed, maar het hoort ook bij voetbal. We zijn mensen. Maar desondanks zijn we wel kampioen, hebben de beker en stonden in de halve finales van de Champions League; dat is zo slecht nog niet.”

Bezig met laden …