voetbalzone

‘Robbie Keane staat voor sensationele terugkeer naar Engeland’

Chris Meijer04 jan 2018, 08:11
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2018, 08:11
Advertentie

Na 26 wedstrijden gaat Wolverhampton Wanderers met een voorsprong van 12 punten op naaste achtervolger Derby County aan de leiding in de Championship. Desondanks is manager Nuno Espírito Santo er niet van overtuigd dat zijn ploeg de voorsprong zal omzetten in promotie naar de Premier League en daarom wil hij met Robbie Keane een ervaren man binnenhalen, zo meldt de Daily Mirror.

De rentree van de 37-jarige recordinternational van Ierland op de Engelse velden zou op zijn minst opmerkelijk genoemd kunnen worden. Keane was al een tijdje aan het afbouwen en speelt momenteel voor Atlético de Kolkata in India. Voordat de spits naar Azië trok, speelde hij zes jaar in de Verenigde Staten voor Los Angeles Galaxy.

Het contract van Keane in India loopt nog tot het einde van de competitie in maart, maar hij zou een clausule in die verbintenis hebben waardoor hij eerder kan vertrekken bij Atlético de Kolkata. De aanvaller speelde pas in december zijn eerste wedstrijd voor de Indiase club, nadat hij een tijd met een achillespeesblessure had gekampt. Nu zou een terugkeer bij Wolverhampton Wanderers ‘aanstaande’ zijn.

Keane begon zijn loopbaan bij the Wolves en werd in 1999 voor negen miljoen euro verkocht aan Coventry City. De Ier speelde verder voor Internazionale, Leeds United, Tottenham Hotspur, Liverpool, Celtic, West Ham United en Aston Villa, maar koos in 2011 voor een avontuur in de Verenigde Staten. In de tussentijd speelde Keane 146 interlands voor Ierland, waarmee hij recordinternational is.

Bezig met laden …