Roberto Carlos laat wreef weer ouderwets vanaf cornervlag wapperen

Daniel Cabot Kerkdijk16 jan 2011, 23:15
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2011, 23:15

Over drie maanden wordt Roberto Carlos alweer 38 jaar, maar de tegenwoordig linkerverdediger van Corinthians laat zien dat hij ondanks zijn vergevorderde voetballeeftijd nog immer over een uitstekende trap beschikt. Bij Portuguesa weet men er na het onderlinge duel van zondag alles van.

In de negentiende minuut kon doelman Weverton een voorzet van Roberto Carlos niet vangen en stond hij enigszins knullig een corner toe. Terwijl de keeper van Portuguesa nog zijn ploeggenoten aan het dirigeren was, besloot Roberto Carlos de corner op zíjn manier te nemen. De strakke inzet en het effect aan de bal in combinatie met het overstapje van Paulinho deden de bal in het net belanden.

"Ik zag dat de keeper nog met zijn spelers aan het praten was en dus besloot ik om snel te schieten", verduidelijkte de ex-speler van Real Madrid en Internazionale de reden van zijn onverwachte poging in de negentiende minuut. Het was de 2-0 en tevens de eindstand in het duel om het staatskampioenschap van Sao Paulo.

Roberto Carlos heeft overigens ervaring met het maken van een soortgelijk doelpunt, zij het niet vanaf de cornervlag zelf. In zijn tijd bij Real Madrid maakte de linkspoot in een wedstrijd tegen Tenerife vanaf vrijwel de achterlijn een onmogelijke treffer.