voetbalzone

Robertson schiet Treble-droom Rangers in extremis aan flarden

Daniel Cabot Kerkdijk24 mrt 2010, 22:27
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2010, 22:27
Advertentie

Glasgow Rangers kan de treble in Schotland dit seizoen definitief vergeten. De ploeg van Walter Smith ging woensdagavond in de kwartfinales van de Scottish Cup onderuit tegen Dundee United: 1-0. David Robertson maakte in extremis een einde aan de illusies van The Gers, die afgelopen weekend de League Cup veroverden en in competitieverband ruim aan de leiding gaan.

Dundee United begon sterker aan de ontmoeting en had na een minuut al een goede kans. Allan McGregor had echter een antwoord op de inzet van Jon Daly. De ploeg van Smith werd op de eigen helft gedrukt en had geluk dat een handsbal van Kyle Lafferty onbestraft bleef, de protesten van United ten spijt. Kenny Miller en Nacho Novo stonden voorin op een eiland en konden het verschil niet maken.

In de slotfase groeide Robertson uit tot man of the match. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en passeerde McGregor van dichtbij: 1-0. Het enige positieve nieuws voor Glasgow Rangers was de competitienederlaag van Celtic bij St Mirren. Het verschil blijft daardoor tien punten, bovendien heeft het protestantse bolwerk nog eens twee wedstrijden minder gespeeld.

Bezig met laden …