voetbalzone

Robin Pröpper maakt gevoelige overstap naar rivaal FC Twente

Yanick Vos30 jun 2021, 22:34
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2021, 22:34
Advertentie

Robin Pröpper ruilt Heracles Almelo transfervrij in voor FC Twente. Volgens RTV Oost tekent de 27-jarige verdediger een contract oor meerdere seizoenen bij de Tukkers. Pröpper had zijn contract in Almelo kunnen verlengen, maar hij kiest voor een gevoelige overstap naar Enschede. Volgens TC Tubantia staat donderdag de medische keuring op het programma.

Pröpper droeg de afgelopen vijf seizoenen het shirt van Heracles, de aartsrivaal van Twente. Geruchten over een overstap gingen de afgelopen weken al de ronde. Alle betrokken partijen hielden zich stil, maar woensdagavond is volgens regionale media de deal beklonken. De verwachting is dat hij op korte termijn een meerjarig contract tekent in de Grolsch Veste.

De verdediger gaf aan dat hij alsnog zou verlengen bij Heracles als de juiste aanbieding niet voorbij zou komen. “We hebben Robin een nieuw contract aangeboden, dat heeft hij naast zich neergelegd. Het is zijn goed recht om verder te kijken, maar de deur staat voor hem open”, liet technisch directeur Tim Gilissen eerder weten. FC Twente heeft de komst van Pröpper nog niet bevestigd.

Pröpper wordt de vijfde zomerse aanwinst voor trainer Ron Jans voor het nieuwe seizoen. Eerder werd al bekend dat Lars Unnerstall transfervrij overkomt van PSV, Virgil Misidjan is overgenomen van PEC Zwolle, Giovanni Troupée overkomt van FC twente en dat Manfred Ugalde wordt gehuurd van Manchester City. Dinsdag werd bekend dat Jodi Lukoki voor twee jaar heeft getekend bij Twente.

Bezig met laden …