voetbalzone

Robinet schrikt na één van de grootste missers ooit: scoringskans 94,8 procent

Mart van Mourik27 aug 2023, 17:07
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:50
Advertentie

Thomas Robinet heeft een gooi naar de grootste misser van het seizoen gedaan. De spits van Almere City verzuimde zondag in het Eredivisie-duel met Feyenoord van binnen het vijfmetergebied de 3-1 aan te tekenen. Hij raakte de bal compleet verkeerd en schoot met zijn binnenkant terug naar de rechterflank, waar de voorzet van Anthony Limbombe vandaan kwam. Statistiekenbureau Opta hangt een Expected Goals-waarde (xG) van liefst 0,948 aan de reusachtige mogelijkheid.

Na een fraaie dieptepass van achteruit snelde Limbombe bij een 3-0 achterstand het zestienmetergebied van Feyenoord binnen. De vleugelaanvaller bezorgde Robinet vervolgens een ogenschijnlijk niet te missen kans, maar de spits kwam verkeerd uit met zijn passen en schoot de bal op onbegrijpelijke wijze terug naar de zijkant. Opta achtte de kans 94,8 procent dat Robinet zou scoren. Ter vergelijking: de kans dat een strafschop benut wordt is 79 procent.

De ongelukkige Robinet verscheen na afloop van de forse nederlaag tegen Feyenoord voor de camera van ESPN. "Ik had vandaag twee kansen om te scoren", verzucht de Franse aanvaller tegenover verslaggever Hans Kraay junior, die inzoomt op de grote misser op de doellijn. "Ik zag de bal niet maar natuurlijk had ik moeten scoren. Maar dit overkomt bijna elke aanvaller wel een keer en volgende week zal alles anders zijn", blijft Robinet optimistisch gestemd. "Het was moeilijk tegen Feyenoord en we moesten vaak de lange bal hanteren. We hebben goed gespeeld voor rust, maar tegen een van de topclubs in Nederland is het gewoon lastig spelen."

voetbalzone
Bezig met laden …