voetbalzone

'Robinho accepteert dat hij bij Santos minder gaat verdienen dan in Europa'

Matthijs van Laar03 jul 2013, 21:50
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2013, 21:50
Advertentie
/

Robinho is bepaald niet blij met de uitlatingen van zijn ex-club Santos. De Brazilianen willen het wonderkind van weleer graag terughalen naar Zuid-Amerika, maar hikken aan tegen de buitensporige salariseisen van de aanvaller. Dat is althans de lezing van de club; de vader van Robinho stelt dat zijn zoon wel degelijk op de hoogte is van de verschillen in salariëring tussen de Europese en de Braziliaanse top.

De claim dat Santos nog altijd geen deal heeft kunnen sluiten met AC Milan vanwege de eisen van Robinho, is dan ook bezijden de waarheid. “Hij accepteert het feit dat hij minder gaat verdienen bij Santos”, zegt Robinho senior in gesprek met Lancenet. “Ik heb vorige week voor het eerst met de voorzitter gesproken. Als iemand anders in zijn naam met Santos heeft onderhandeld, dan had diegene daar geen toestemming voor.”

Dat Santos de voorbije weken openheid van zaken geeft middels de media, zit de 29-jarige international echter niet lekker. “Hij was erg geïrriteerd dat de club getallen naar buiten bracht, terwijl dat onderwerp nooit ter sprake is gekomen. Ik weet niet waar dat geld heen zou hebben gemoeten, maar in ieder geval niet naar Robinho of AC Milan. We gaan over een aantal dagen met Milan om de tafel.”

Bezig met laden …