Robinho passeert legende Pelé met goal in zesde overwinning op rij

Daniel Cabot Kerkdijk20 nov 2013, 06:35
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2013, 06:35

Brazilië lijkt helemaal klaar voor het WK van volgend jaar zomer in eigen land. Het team van bondscoach Luiz Felipe Scolari zegevierde in Toronto met 2-1 over Chili, dat tot dinsdag tien wedstrijden op rij ongeslagen was gebleven. Voor Brazilië was het alweer de zesde overwinning op rij. In maart speelt de WK-organisator nog een oefeninterland tegen Zuid-Afrika.

Na nog geen kwartier spelen sloeg Brazilië al toe. Oscar gaf de bal perfect aan Hulk, die met een hard schot voor de openingstreffer zorgde. Geen van beide ploegen slaagde erin om daadwerkelijk te imponeren. In de zeventigste minuut kwam Chili, dat afgelopen vrijdag een verrassende overwinning op Wembley boekte, op gelijke hoogte. David Luiz gaf Eduardo Vargas alle ruimte om uit te halen en daardoor had Júlio César geen antwoord op de geplaatste inzet: 1-1.

Robinho zorgde twaalf minuten voor tijd voor de winnende treffer. Na voorbereidend werk van Maicon zat Claudio Bravo mis en maakte Robinho zijn eerste interlandgoal sinds augustus 2011. Het was daarnaast alweer zijn negende goal tegen Chili, één meer dan Pelé. “Ik wist niet dat ik nu recordhouder ben. Ik heb altijd geluk tegen Chili”, vertelde de doelpuntenmaker na afloop.