voetbalzone

Rocha: 'Malouda had geen gele maar rode kaart moeten krijgen'

Daniel Cabot Kerkdijk26 mrt 2010, 07:11
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2010, 07:11
Advertentie

Florent Malouda had woensdagavond van het veld moeten worden gestuurd. Dat is de mening van Portsmouth-verdediger Ricardo Rocha, die na een elleboogstoot van de Chelsea-aanvaller aan een gebroken jukbeen ontsnapte. Het incident op Fratton Park vond in de eerste helft plaats. Titelkandidaat Chelsea had absoluut geen moeite met de hekkensluiter en zegevierde met ruime cijfers: 0-5.

/

"Dit was een grove overtreding", vertelt Rocha vrijdag in diverse Britse media. "Hij raakte me volledig en ging op geen enkel moment voor de bal. Ik had zoveel pijn dat ik dacht dat ik iets had gebroken, maar uiteindelijk viel het mee. Dit soort acties zijn zeer gevaarlijk en moeten niet met geel worden bestraft. Eerder met een rode kaart. Maar helaas bleef het slechts bij een gele kaart."

Het was niet het enige incident. Lee Mason, de dienstdoende scheidsrechter, ontging een elleboogstoot van Chelsea-aanvaller Daniel Sturridge jegens Tommy Smith. De laatste hield daar een gebroken neus aan over. Portsmouth-middenvelder Richard Hughes noemde de aanwezigheid van Mason 'nutteloos'.

Bezig met laden …