voetbalzone

Rochdale selecteert vijfjarig kankerpatiëntje: ‘Hopen beetje licht te brengen’

Robin Bruggeman09 nov 2016, 16:11
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2016, 16:11
Advertentie

Rochdale heeft voor de wedstrijd tegen Hartlepool in de Checkatrade Trophy een bijzondere naam in de selectie opgenomen. Tussen de namen van de spelers die de club normaal ook op de lijst heeft staan, prijk nu namelijk ook de vijfjarige Joshua McCormack. Het jongetje lijdt al langere tijd aan kanker en Rochdale hoopt hem en zijn familie zo een hart onder de riem te steken.

/

“Het is een enorme eer om Joshua McCormack tot wissel voor de wedstrijd van vanavond te kunnen benoemen”, vertelt manager Keith Hill op de website van de club. “Hij heeft op iedereen bij de club een enorme indruk gemaakt. Geen enkel kind zou dit moeten meemaken en wij, als club en als spelersgroep, zullen er alles aan doen om hem en zijn familie te steunen.”

“We hopen dat we met dit kleine gebaar een kleine beetje licht kunnen brengen in een moeilijke tijd voor zijn familie”, sluit hij af. McCormack kan wegens zijn ziekte niet aanwezig zijn bij het duel, maar krijgt na afloop het shirt met zijn naam in het ziekenhuis uitgereikt.

Bezig met laden …