voetbalzone

Roda-doelman Tyton in nationale selectie Polen voor oefeninterlands

Robert Smid31 aug 2010, 12:43
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2010, 12:43
Advertentie
/

Przemyslaw Tyton lijkt zich langzaam maar zeker vast in de selectie van Polen te keepen. De doelman van Roda JC is de laatste maanden in beeld gekomen bij de Poolse nationale selectie en bondscoach Franciszek Smuda wil de goalie nogmaals onder zijn hoede hebben. Tyton mag zich dan ook melden bij de selectie.

De doelman van Roda JC werd in mei al verblijd met een bericht vanuit Polen. Toen kreeg hij voor het eerst in zijn carrière een uitnodiging van bondscoach Smuda. Het bleek niet een eenmalige uitnodiging te zijn. Tyton zit bij de selectie voor de oefenduels met Oekraïne en Australië, die op respectievelijk 4 september en 7 september afgewerkt zullen worden.

Of Tyton ook zijn speelminuten gaat maken is nog maar afwachten. De goalie van Roda JC heeft met Artur Boruc een grote concurrent voor zich. De ervaren doelman is al jaren de eerste keus onder de Poolse lat. De andere uitgenodigde doelman is Grzegorz Sandomierski, die uitkomt voor Jagiellonia Bialystok.

De voltallige selectie:

Doel: Artur Boruc (Fiorentina), Przemyslaw Tyton (Roda JC), Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Bialystok)

Verdediging: Sebastian Boenisch (Werder Bremen), Kamil Glik (Palermo), Arkadiusz Glowacki (Trabzonspor), Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Maciej Sadlok (Ruch Chorzow), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznan), Michal Zewlakow (Ankaragucu)

Middenveld: Tomasz Bandrowski (Lech Poznan), Jakub Blaszczykowski (Borussia Dortmund), Maciej Iwanski (Legia Warschau), Adam Matuszczyk (FC Köln), Adrian Mierzejewski (Polonia Warschau), Rafal Murawski (Rubin Kazan), Ludovic Obraniak (Lille), Slawomir Peszko (Lech Poznan), Maciej Rybus (Legia Warschau)

Aanval: Ireneusz Jelen (Auxerre), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Euzebiusz Smolarek (Polonia Warschau), Artur Sobiech (Polonia Warschau)

Bezig met laden …