voetbalzone

Roda JC aast op PSV-doelwit en krijgt hulp van suikeroom

Bart Kruyt02 jan 2015, 17:08
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2015, 17:08
Advertentie

Roda JC Kerkrade degradeerde in het afgelopen seizoen uit de Eredivisie en wil zo snel mogelijk terugkeren op het hoogste niveau. De achterstand op koploper NEC bedraagt echter al zes punten en dus moet er nog wel wat gebeuren in Limburg. Roda hoopt zich deze maand te kunnen versterken, maar staat onder curatele bij de KNVB en mag daarom zelf niets doen.

voetbalzone

Versterkingen moeten worden betaald door externe financiers en Nol Hendriks wil Roda aan nieuwe spelers helpen. Dat heeft de textielbaron zelf bevestigd aan L1. Hendriks heeft inmiddels al gesproken met het bestuur van Roda, maar dat eerste onderhoud heeft nog niets opgeleverd. Hendriks zegt te hopen op 'een goed vervolggesprek'.

De geldschieter meldt dat Roda hem een voorstel heeft gedaan om twee spelers aan te trekken. Een van die spelers is de negentienjarige François Marquet, die gehuurd zou moeten worden van Standard Luik. Ook PSV heeft deze middenvelder op de korrel. "De tweede speler is een 23-jarige spits, waarover iedereen heel enthousiast was. Maar in vier jaar tijd heeft hij slechts drie goals gemaakt op het hoogste niveau. Hij speelt nu in het tweede elftal van een Eredivisieclub, daar heb ik nog geen beslissing over genomen", aldus Hendriks, die de naam van de spits niet wil noemen.

Bezig met laden …