voetbalzone

Roda JC neemt cliënt van rapper Ali B. op huurbasis over van PSV

Erik van Dam07 jul 2012, 07:50
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2012, 07:50
Advertentie

Abel Tamata komt tijdens het seizoen 2012/13 uit voor Roda JC Kerkrade. Vorig seizoen kreeg de 21-jarige verdediger een kans als linksback bij PSV, toen Erik Pieters geblesseerd raakte. Na een paar wedstrijden sloeg echter ook bij Tamata het noodlot toe en mocht Jetro Willems aan de bak op de flank: hij maakte het seizoen uiteindelijk af als basisspeler én ging naar het EK.

/

Tamata, die zich zakelijk laat vertegenwoordigen door rapper Ali B., speelde van augustus tot oktober negen competitieduels, twee Europa League-wedstrijden en een bekerduel voor PSV. In november brak Tamata zijn kuitbeen. Willems verving hem met verve en hield de rest van het seizoen stand als basisspeler bij de Eindhovenaren.

Nu gaat Tamata op huurbasis naar Kerkrade; PSV bevestigt dat hij 'een nieuwe stap in zijn ontwikkeling gaat maken'. Aangezien hij nog een week moet revalideren van zijn blessure, gaat hij volgende week niet mee op trainingskamp naar Duitsland. Daarna sluit hij meteen aan bij de selectie. In het huurcontract van Tamata zou geen optie tot koop ingesloten zijn. “Het is belangrijk voor Abel om een seizoen lang in de Eredivisie volledig mee te draaien”, aldus technisch manager Marcel Brands.

Bezig met laden …