voetbalzone

Roda JC nodigt oude bekende uit: ‘Dat niveau kan ik absoluut aan’

Peter Nusselder02 apr 2014, 09:56
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2014, 09:56
Advertentie

Roda JC Kerkrade geeft Uri Lens de kans om terug te keren op het oude nest. De keeper van de amateurs van Bekkerveld, die tot zijn zeventiende de jeugdopleiding van Roda doorliep, is uitgenodigd voor een trainingsstage. De 27-jarige doelman ziet zichzelf wel een rentree maken in Kerkrade.

voetbalzone

Lens is namelijk van overtuigd dat hij niet onder hoeft te doen voor Filip Kurto, dit seizoen de eerste keus onder de lat in het elftal van de Eredivisie-hekkensluiter. “Dat niveau kan ik absoluut aan”, geeft de goalie te kennen in gesprek met L1. “Ik wil ervoor gaan om eerste keeper te worden. Ik denk dat ik daar wel de kwaliteiten voor heb”, zegt Lens, die momenteel in de Hoofdklasse speelt.

De sluitpost zou het mooi vinden om op 27-jarige leeftijd weer voor Roda te komen voetballen; hij omschrijft zichzelf als een laatbloeier en laat weten dat hij specifieke kwaliteiten heeft, mede vanwege zijn verleden als veldspeler: “Ik ben een heel aparte doelman. Ik ben vroeger ook spits geweest, dus ik ben meevoetballend heel sterk.”

Bezig met laden …