voetbalzone

Roda JC raakt ‘last minute-aanwinst’ meteen anderhalve maand kwijt

Erik van Dam11 feb 2014, 15:31
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2014, 15:31
Advertentie
voetbalzone

Roda JC trok op de slotdag van de winterse transferperiode de portemonnee om de komst van Anco Jansen te bewerkstelligen. De aanvaller werd voor enkele tonnen overgenomen van De Graafschap en tekende voor drieënhalf jaar. In zijn tweede duel voor zijn nieuwe club haakte Jansen echter al snel geblesseerd af. Hij blijkt nu een scheurtje te hebben opgelopen in de buitenmeniscus van zijn linkerknie.

De 24-jarige Jansen heeft een operatie nodig om weer beter te worden, meldt Roda JC. Komende maandag zal hij al onder het mes gaan en daarna staat hij zes weken aan de kant. Een hard gelag voor de club, die Jansen op het laatste moment binnenhaalde. Met hem erbij moest de aanval voldoende bewapend zijn om weg te komen uit de kelder van de Eredivisie.

Voorlopig kan Jansen zijn club nu niet van dienst zijn. De wedstrijden tegen ADO Den Haag, SC Cambuur, Vitesse, NEC, Heracles Almelo en PSV gaan allemaal aan hem voorbij. Mogelijk is hij eind maart wel weer inzetbaar voor trainer Jon Dahl Tomasson, wanneer RKC Waalwijk op bezoek komt in Kerkrade. Roda JC staat momenteel derde van onder met 22 punten: alleen NEC en ADO staan lager met 21 punten.

Bezig met laden …