voetbalzone

Roda JC voelt zich ‘bestolen’: ‘Als je hiervoor fluit weet ik het niet meer’

Thijs Post01 feb 2014, 21:49
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2014, 21:49
Advertentie

Roda JC Kerkrade verloor zaterdag met 3-1 van PEC Zwolle. Daar zag het tijdens de wedstrijd niet naar uit: bij een gelijke stand (1-1) domineerden de bezoekers en leek het team van trainer Jon Dahl Tomasson op weg naar de 1-2. Bart Biemans gaf echter een duwtje aan Ryan Thomas en scheidsrechter Björn Kuipers legde de bal op de stip. Daardoor kantelde de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Tomasson was des duivels.

voetbalzone

“Ik ben hartstikke kwaad, want dit kost ons drie punten”, aldus de Deen, die de eerste helft ‘niet goed’ noemde. De tweede helft bestempelde hij echter als ‘uitstekend’. “En dan krijg je zo'n ongelukkig moment. Iedereen maakt fouten, maar ik hoop wel dat de scheidsrechter het durft toe te geven. Dan toont hij ballen”, zei Tomasson tegen De Limburger.

Kuipers deed dat niet veel later. “Op basis van de beelden kan ik zeggen dat het een te licht vergrijp was voor een strafschop”, zei de leidsman in gesprek met FOX Sports. Strafschopveroorzaker Biemans snapte er in ieder geval niets van. “We zijn bestolen. Ik kom wel met hem in contact, maar als je hiervoor fluit weet ik het niet meer. Ik heb ook geen gele kaart gekregen. Dat zegt denk ik genoeg.”

Bezig met laden …