voetbalzone

Roda JC wil sowieso door met trainer Tomasson

Erik van Dam01 mei 2014, 12:39
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2014, 12:39
Advertentie

Roda JC peinst er niet over afscheid te nemen van trainer Jon Dahl Tomasson. De Kerkraadse club bevindt zich in de gevarenzone en zaterdag wordt duidelijk of de club rechtstreeks degradeert, of in de play-offs terechtkomt. Ongeacht de uitkomst wil men vasthouden aan de huidige trainer. Het management verwijt de Deen niet dat Roda JC zich in zwaar weer bevindt.

voetbalzone

De 37-jarige coach werd op 26 december overgenomen van Excelsior, als opvolger van Ruud Brood. Brood pakte in zeventien wedstrijden achttien punten met Roda JC, dat veertiende stond toen de trainer zijn koffers moest pakken. Daarna werkte de club even met een interim-duo en vervolgens kwam Tomasson, die in vijftien wedstrijden acht punten wist binnen te halen voor Roda JC.

Zaterdag gaat men op visite bij Go Ahead Eagles. Als er niet wordt gewonnen, is men hoe dan ook gedegradeerd. Als Roda JC wint en NEC verliest komen de twee clubs in punten gelijk en is het doelsaldo doorslaggevend. Technisch manager Leon Vlemmings zegt in Voetbal International dat de keuze voor Tomasson gewoon juist was, eind december vorig jaar. “Ik snap dat de buitenwereld nu naar schuldigen zoekt, maar wij zijn tevreden over hem.”

“Omdat we precies weten hoe hij werkt. Het is Jon niet te verwijten dat we staan waar we staan. Dat heeft met heel andere zaken te maken. Als jij in zes jaar tijd drie keer in deze situatie terechtkomt als club, dan moet je jezelf afvragen of dat nog toeval is. Hoe dit seizoen ook afloopt, Jon gaat absoluut door als trainer”, aldus Vlemmings, die eerder met Tomasson werkte bij Excelsior.

Bezig met laden …