voetbalzone

Roda JC zakt naar allerlaatste plaats: ‘We missen een spits, hè?’

Erik van Dam15 feb 2014, 22:56
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2014, 22:56
Advertentie

Nadat Ruud Brood werd ontslagen verscheen Jon Dahl Tomasson ten tonele bij Roda JC, maar hij heeft de boel nog niet weten vlot te trekken. Door een 0-1 thuisnederlaag tegen ADO Den Haag zakte de Limburgse club naar de allerlaatste plaats in de Eredivisie en dat doet pijn. Het publiek trakteerde de selectie op een fluitconcert bij het verlaten van het veld. Tomasson weet waar het probleem zit: in de gehavende voorhoede.

voetbalzone

Om diverse redenen mist Tomasson een fors deel van zijn aanval en dat is terug te zien in de recente reeks. Roda JC scoorde na de winterstop vijf keer in zes wedstrijden en maakte er tegen ADO helemaal geen een. “We spelen tegen een compacte tegenstander en daar hebben wij moeite mee. We speelden ook te langzaam, hadden vaker de opening moeten zoeken”, aldus Tomasson aan FOX Sports.

“En de kansen die we hadden, hadden we natuurlijk af moeten maken. Of ik er rekening mee had gehouden dat ADO zich zo zou opstellen? Ja. We weten waarom de kansen er niet in gaan: we missen op dit moment een spits, hè? Krisztián Németh is er volgende week weer bij, dat is heel belangrijk”, erkent de trainer. De Hongaarse spits is topscorer bij de Kerkraadse club met acht doelpunten.

Roda JC verloor vier van de laatste zes wedstrijden en staat na zaterdag onderaan in de Eredivisie. “We hadden die wedstrijden kunnen winnen, behalve tegen Feyenoord”, concludeert Tomasson, die erkent dat de druk toeneemt. “Dat is logisch, mensen verwachten dingen, en terecht. Daar moet je mee om kunnen gaan als voetballer”, aldus de Deen.

Bezig met laden …