voetbalzone

Roda ontslaat Anastasiou; Stevens toegevoegd aan technische staf

Yanick Vos23 mei 2017, 10:22
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2017, 10:22
Advertentie

Roda JC heeft trainer Yannis Anastasiou met nog twee wedstrijden voor de boeg ontslagen. Dat meldt de club dinsdag via de officiële kanalen. In aanloop naar de cruciale play-offs tegen MVV heeft de clubleiding besloten de Griekse coach weg te sturen. Het besluit is genomen vlak nadat de degradatiekandidaat met de hakken over de sloot de finales van de play-offs wist te bereiken. Huub Stevens is toegevoegd aan de technische staf.

Roda had het bijzonder lastig tegen Helmond Sport in de vorige ronde van de play-offs. Thuis werd maar net gelijkgespeeld, uit boekten de Limburgers een krappe 0-1 overwinning. Naar verluidt stapte een deel van de spelersgroep naar het bestuur om het vertrek van de trainer te eisen. De selectie zou helemaal klaar zijn met de coach, die volgens hen tactisch onvoldoende onderlegd zou zijn. Anastasiou zou na dit seizoen toch al vertrekken bij Roda JC. Hij heeft een driejarig contract getekend bij het Belgische Kortrijk.

“Hij gaat -samen met de andere leden van de staf- de verantwoordelijkheid op zich nemen om handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen”, zegt Roda over de aanstelling van Stevens. “Stevens gaat de technische staf in alle opzichten ondersteunen in de cruciale dagen die nu aanbreken. Tijdens de wedstrijden ligt de coaching langs het veld in handen van de huidige leden van de technische staf (Rick Plum, René Trost en Robert-Jan Zoetmulder). Stevens heeft kenbaar gemaakt niet op de bank plaats te nemen tijdens de wedstrijden.”

Bezig met laden …