voetbalzone

Rode kaart uitgelegd: ‘Het was niet slim van hem, de vierde man zag het’

Erik van Dam06 nov 2015, 22:10
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2015, 22:10
Advertentie

Roda JC en ADO Den Haag speelden vrijdagavond gelijk (1-1) en de thuisclub moest het laatste halfuur overleven met een man minder. Eric Braamhaar stuurde Tomi Juric met rood weg na een elleboogstoot. De spits gaf na het zien van de kaart aan dat hij zich slechts probeerde los te rukken, maar Braamhaar bleef bij zijn standpunt. Tegenstander Aaron Meijers vond de kaart terecht gegeven.

voetbalzone

“Juric maakte een slaande beweging. Het is niet slim van hem. Het was niet overdreven hard, maar de vierde man zag het”, aldus de verdediger van de Haagse club aan Omroep West. Hij hield niets ernstigs over aan de elleboog van Juric en kon doorspelen, maar het lukte ADO niet om te winnen. Dat kwam volgens Meijers doordat de tien van Roda erg compact gingen spelen. “Dat was niet voordelig voor ons.”

Teamgenoot Roland Alberg was van mening dat ADO twee punten had laten liggen in het Parkstad Limburg Stadion en betreurde dat. Hij vond dat zijn team had moeten winnen. Alberg mocht met nog twintig minuten te spelen Giovanni Korte aflossen en zo maakte hij zijn rentree na een paar weken afwezigheid. Trainer Henk Fraser miste passie en strijd bij de middenvelder en liet hem daarom een tijdje buiten beschouwing.

Dat hij nu weer mee mocht doen, vond Alberg erg prettig. “Ik probeer er elke dag keihard aan te werken”, liet hij na de 1-1 in Limburg weten aan de regionale radio- en televisiezender. “De trainer maakt zijn keuzes en ik probeer het tegendeel te bewijzen”, aldus Alberg, die er verder niet nog meer woorden aan vuil wilde maken. In zijn optiek is er de afgelopen weken al genoeg over gezegd.

Bezig met laden …