voetbalzone

Rode lantaarn deert Klopp niet: ‘Ik ben beter dan toen we kampioen werden’

Peter Nusselder02 dec 2014, 12:15
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2014, 12:15
Advertentie

Borussia Dortmund heeft zich alweer gekwalificeerd voor de volgende ronde in de Champions League en staat boven Arsenal op de eerste plaats in Groep D, maar in de Bundesliga gaat het dit seizoen beduidend minder voorspoedig: het team van trainer Jürgen Klopp staat zelfs op de laatste plaats.

voetbalzone

Dat die Borussen momenteel de rodelantaarndrager zijn, is voor de 47-jarige oefenmeester echter geen reden om aan zichzelf te gaan twijfelen. Aan opstappen denkt Klopp dan ook niet. “Ik ben niet iemand die opgeeft”, maakt de coach duidelijk in de Duitse media. “Ik blijf aan zolang de clubleiding dat wil”, benadrukt Klopp, die in 2008 de overstap maakte van FSV Mainz 05 naar Dortmund.

Daar beleefde de trainer grote successen en nu het minder gaat, is Klopp niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. “Ik ben een vechter. En hoewel je het momenteel niet aan de stand op de ranglijst kunt zien, ben ik een betere coach dan in 2012”, doelt Klopp op het jaar waarin BVB voor de tweede keer op rijd de Duitse titel pakte. Een jaar later werd de Champions League-finale bereikt, waarin Bayern München te sterk was.

Bezig met laden …