voetbalzone

'Rode' warmloper Mignot: 'Je schaamt je en wil heel klein worden'

Bart Kruyt21 okt 2010, 11:45
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2010, 11:45
Advertentie

Auxerre eindigde de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Ajax met tien man, maar kreeg toch echt twee rode kaarten. Jean-Pascal Mignot werd weggestuurd met twee gele kaarten, terwijl hij niet eens binnen de lijnen was gekomen. “Je schaamt je, voelt je belachelijk en wil heel klein worden”, keek de verdediger terug op het moment.

/

Mignot was zich aan het warmlopen en wond zich op over een actie van Luis Suárez, die volgens de Fransman tijd zou rekken. Olegário Benquerença trok een gele kaart maar Mignot bleef doorzeuren, waardoor hij ook een tweede prent te zien kreeg. De verdediger kon de kleedkamer alvast opzoeken en mist de return tegen Ajax in eigen huis.

“Ik maakte een gebaar naar de scheidsrechter vanwege Suarez, die zijn gebruikelijke show opvoerde”, zei Mignot in L’Equipe. “Er waren nog maar een paar minuten te spelen en ik dacht dat we er nog een paar extra zouden krijgen. Het was geen beledigend, maar wel heftig gebaar, want ik was het niet eens met de scheidsrechter. Het slechte kwam in mij boven, ik was niet slim.”

Bezig met laden …